ОПТИЧЕН ЦЕНТЪР д–р ЕВТИМОВ разполага с напълно оборудван очен кабинет, елегантна чакалня за своите клиенти и дворно пространство, в което можете да се почувствате комфортно преди да бъдете обслужени. Очният преглед може да бъде извършен както без очила и контактни лещи, така и с тях, за да може да се провери по точно нивото на зрение. В повечето случаи, прегледът се извършва от Д-р К. Евтимов или Д-р Д. Евтимова, като те самите могат да Ви консултират за вида на стъклата, формата на рамката и други параметри по Вашата поръчка.

Водещата марка в производството на апаратура за офталмологията е TOPCONЯпония, Оптичен център Д-р Евтимов разполага с най-новият им модел TRK-2P. Този апарат прави изследване на :

  • ·         Рефракция (Зрителната острота)
  • ·         Безконтактна Тонметри (Измерване на очно налягане) – Измерва очното налягане чрез контролирано количество въздух който се съобразява с дебелината на роговицата на пациента.
  • ·         Кератометрия (Измерване на кривината на роговицата)
  • ·         Пахиметрия (Дебелина на роговицата) – изключително предимство на тази апаратура е, че преизчислява рецептата на пациента след замерване на дебелината на роговицата.
  • ·         Режим Катаракта – TRK-2P има вградена функция да засича катаракта (вътрешно перде), като тази функция работи автоматично и ръчно.

 Напълно автоматизиран апарат с изключителна прецизност на измерване, елиминиращ дори и минималният шанс от лекарски грешки при изследване. Единственият по рода си апарат с технологията патентована от TOPCON на въртяща се призма (ROTARY PRISM TECHNOLOGY ©).